sábado, 3 de enero de 2015

Paraules d'Amor d'Artur Mas

Escoltant el missatge de Final d'Any del president de la Generalitat hem fico a analitzar una mica les seves paraules, paraules d'amor, senzilles i tendres. No en sabíem més, teníem 30 i pico anys (de «democràcia»). No havíem tingut massa temps per aprendre'n, tot just despertàvem del son dels infants...



El primer que em sobta és que comenta que aquest 2014 s'està creant més lloc de treball per trimestre que els mateixos trimestres de l'any anterior. El que no veig és que parli del salari mitjà que està guanyant un treballador avui i si és major o menor que fa 2, 3 o 4 anys, ni la durada d'aquests contractes. Però entec que deu anar a millor també.

Desprès explica: El Govern que presideix el senyor Artur Mas continuarà lluitant contra les desigualtats, defensant els serveis públics fonamentals i ajudant a crear noves oportunitats diu al seu discurs. El que no diu es com pot fer-ho quan els interessos que ell representa són els que creen desigualtats (com per exemple quan elimina l'impost de successions a les grans fortunes), degrada els serveis públics (com quan el senyor Boi Ruiz tanca quiròfans i plantes d'hospitals públics per redirigir els malats a la privada), i això sí, crear noves oportunitats, les crea. Per ells i la gent per qui treballen. Com per exemple al donar suport a la reforma laboral del PP, que beneficia sols a les multinacionals i perjudica als treballadors, PIMES i autònoms.

Quan parla de transparència només em ve al cap el clan Pujol i que aquest home és el delfí del «padrí», o la seu que te CiU embargada pel cas Palau de la Música. Molt humorístic tot, sí.

El punt àlgid del seu discurs versa sobre l'important que és votar i que s'escolti al poble. Estic d'acord amb això. Llàstima que ell pertanyi al sistema on al poble només se li pregunta el que interessa preguntar al govern de torn. Això sí. No se'ns ocorri demanar una consulta sobre la reforma de la Constitució per pagar abans als banquers alemanys que als pensionistes espanyols, o sobre la privatització de la sanitat, o sobre els salaris dels polítics, per posar 3 exemples, no sigui que la resposta no ens agradi...

Per últim també va comentar una cosa en la que estic d'acord. Que la unitat ens fa més forts. I estic molt d'acord. Tant com per no estar d'acord en dividir al poble català entre si i envers la resta del poble espanyol perquè mentre ens barallem entre independentistes i no independentistes, monàrquics i republicans, taurins i antitaurins, catòlics i laics, pro-vida i pro-abortament, … (que són temes que hem de tractar, per suposat) ...mentre fem això, Mas, el seu padrí Pujol, el seu equivalent retallador a Madrid, Rajoy, la noia a la que vol impressionar, Merkel (i el seu BCE), o l'home a l'ombra, Obama (i el seu FMI), i totes les multinacionals i bancs als que ells representen, ens continuaran aplicant retallada rere retallada, imposició rere imposició i saqueig rere saqueig. Ens volen dividits i barallats entre nosaltres per continuar imposant, des de Barcelona, Madrid, Berlín i Washington, el saqueig al 90% de la població, donat que en aquests cas i per ells, som tots iguals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pierde tu mensaje con el resto en este Caos Enorme